Costas måltorka över - tvåmålsskytt i Chelseas seger
نوشته شده توسط : Alisa

Under tisdagskvällen tog Chelsea ett stort kliv mot att säkra Premier League-titeln. Laget besegrade då Southampton med 4-2 på hemmaplan och har nu sju poäng ner till tvåan Tottenham med en match mer spelad. Diego Costa, bar blå Billiga Fotbollströjor, blev hjälte i spelet för att göra två mål.

Diego Costa hade inte gjort mål på fem raka Premier League-matcher. Costa, som inte nätat på fem matcher, dessa två mål gjorde Costa den näst snabbaste spelaren i Chelsea tröja för att nå 50 Premier League-mål.

Chelseas första heta chans kom i den femte minuten. En chans som dessutom resulterade i ett 1-0-mål. David Luiz lade fram bollen till Diego Costa i dljupled. Costa tog emot och väntade in Eden Hazard. Trots att de båda Chelsea-spelarna var omringade av motståndare lyckades Costa hitta Hazard. Hazard å sin sida lyckades hitta målet med ett kliniskt avslut nere till vänster. Målet följdes av en jämn och underhållande fas av matchen.

54:e minuten. En kort hörna från Cesc Fàbregas till Eden Hazard, tillbaka till Fábregas och inlägg. Ett inlägg som Diego Costa smet före Ryan Bertrand på och nickade in 3-1. En sex matchers lång måltorka var därmed bruten.