Sverige krossade Vitryssland – Forsberg glänste
نوشته شده توسط : Alisa

Sverige tog en säker seger mot Vitryssland med 4-0 i VM-kvalet på nationalarenan Friends. Emil Forsberg och Marcus Berg bar gula nationella Matchtröjor Fotboll i bästa spel humör. Emil Forsberg visade vägen med att göra de två första målen.

Sverige tog kommandot direkt och det var inte långt borta från att Marcus Berg skulle kunna inleda målskyttet närmast omgående, men hans genombrottsförsök misslyckades. Sverige dominerade halvleken totalt, men trots fina chanser för bland annat Durmaz, Berg och Forsberg stod sig 1-0 till pausvilan. Målen skulle emellertid trilla in oftare i andra halvlek. Det tog inte många minuter innan Forsberg som var två mål skytt i Sverige matchtröja, men om man ska vara helt ärlig var nog nästan den vitryske målvakten Gorbunov mer ansvarig för målet än Forsberg då det får gå in under kategorin jättetavlor.

Berg ökade något senare på till 3-0 och inte heller den är gången kunde man bara tacka den svenske målskytten utan nu fick även ett tackkort gå till domartrion som dömde bollen som över linjen. Såväl den svenska spelmässiga som målmässiga dominansen fortsatte och med kvarten kvar kom 4-0 när inbytte Isaac Kiese Thelin frispelades och iskallt placerade in bollen vid den bortre stolpen.

Det fjärde målet blev det sista och det var snarast i underkant, men ändå ett starkt resultat av det svenska laget som totalt dominerar mot ett lag som, närmast ofattbart nog, fick oavgjort mot Frankrike.